Am mai lucrat înainte, dar nu cu oamenii, ci ca bucătăreasă și ca ajutor de brutar. Iar acolo am lucrat în bucătărie, nu cu oamenii, cum lucrez aici.

Mădălina are doar 23 ani, iubește să gătească, râde mult și, deși e puțin timidă, are o poftă de viață molipsitoare. Când a venit la interviu ne-a anunțat că ei nu-i place să greșească, iar dacă se întâmplă, a doua oară cu siguranță nu se mai repetă. 

Deși e în echipă de mai puțin de un an, Mădălina e perfecționistă și se împacă bine cu toți colegii ei (mai ales că e pe tură cu Marilena și cântă împreună în timp ce fac celebrele sandwich-uri). „Am mai lucrat înainte, dar nu cu oamenii, ci ca bucătăreasă și ca ajutor de brutar. Iar acolo am lucrat în bucătărie, nu cu oamenii, cum lucrez aici.”

Ce-ți place să faci cel mai mult la muncă? 

O să râzi, dar deși mie nu-mi place să beau cafea, îmi place să fac cafea. Și acasă tot eu fac cafeaua, deși nu consum deloc. Cred că-mi place ritualul ăsta de început de zi.

Dar clienții cum ți se par?

Sunt ok. Bine, unii sunt amabili, alții sunt mai recalcitranți sau agitați, după cum și-au început ziua. Sunt alții care vin: „dă-mi, fă-mi, hai repede”. Și în momentul când vine un client stresat, te stresează și pe tine și-ți alungă buna energie pe care o ai. Dar în general sunt oameni faini.

Și colegii, cum ți se par?

Îmi place mult că sunt cu Mari pe tură, că ne completăm foarte bine. Vine Mari veselă, mă înveselesc și eu. Sau dacă are Mari o zi mai gri, îi dau eu un vibe bun. În rest, nu știu, îmi place aici. Nu prea mâncăm noi în pauza de masă, Mari e la regim din nou. Și stăm și râdem și povestim. 

Cel mai mult îmi place că atunci când avem o problemă, încercăm să o rezolvăm cu toții. Asta îmi doresc de la un colectiv: să fim buni, să comunicăm, să ne simțim bine unii cu alții, să ne înțelegem. Și chiar cred că noi ne înțelegem foarte bine, avem glumele noastre, programul nostru. Cine nu e de-al nostru, nu stă. Rămân cei care se potrivesc și care își fac treaba. 

Ce ți se pare cel mai greu?

Cel mai greu? Ha! Trezitul de dimineață! N-am avut și eu un loc de muncă unde să mă trezesc și eu măcar la 7. Și aici, cum tura începe la 6 dimineața, eu la 4 sunt în picioare. Și stau și puțin mai departe, deci… Dar mă obișnuiesc, deși nu cred că îi place nimănui să se trezească dimineața. În rest, nu am lucruri care să nu-mi placă. 

Ce i-ai spune unui prieten care ar vrea să se angajeze la Carbogaz?

Vino, încearcă, vezi dacă îți place să lucrezi cu oamenii, că asta e cel mai important aici. Asta faci majoritatea timpului: vorbești cu oamenii, comunici, îi ajuți. În rest, i-aș spune că e un loc stabil de muncă, curățenie, nu exagerat de multă muncă, nu alergi toată ziua, nimic nu e prea greu sau imposibil. 

Dar ce i-ai recomanda unui client?

Nu cred că m-am gândit vreodată la asta. În primul rând e carburantul bun și fetele sunt drăguțe și amabile (râde). Și sandwich-urile sunt proaspete, le facem noi aici. 

Mie îmi place foarte tare să gătesc și unde am lucrat înainte găteam în cantități mari și mi-e dor să mai gătesc așa, mult, pentru oameni. Acasă, când am timp, îmi place să gătesc și să încerc rețete noi, iar aici să fac sandwich-uri îmi place cel mai mult, îmi dă o stare de bine să le pregătesc. 

Eu cu Mari ne completăm și în privința asta: mie îmi place să fac sandwich-urile cu șnițel și cu pui shanghai și Mari le ambalează, că ea are răbdare, le migălește, le așază frumos. Asta îmi place, că ne completăm amândouă.

Ce-ți mai place să faci, pe lângă muncă?

Cred că cel mai mult în ultimul timp, îmi place să mă odihnesc. Pentru că stau și la țară, undeva pe lângă Oltenița și e multă muncă și acasă de făcut. Plus că fac naveta în fiecare zi. 

Cum decurge o zi la muncă? 

Muncim și râdem mult aproape în fiecare zi. Și de multe ori mă simt prost când intră clienții și ne văd râzând și ne întreabă ce se întâmplă, dar intră și ei în discuția noastră. Eu mai cânt, Mari mai povestește ceva, mai vine și colegul meu și povestește ce i s-a întâmplat și trece ziua.

Cred că în afară de muncă, singurul lucru care-mi vine acum în minte sunt băieții ăștia care îți cer numărul de telefon pentru că ești tânără. Le spun tot timpul că mie îmi place să discut, să cunosc oameni noi, dar că nu vreau nimic mai mult decât să fim prieteni, căci am un viitor soț. Și dacă înțeleg bine, dacă nu, oricum trecem cu bine peste insistențele lor. Nu e confortabil, dar eu sunt sinceră. Le iau pe toate ca atare și mă concentrez pe ce am de făcut. Eu când vin la muncă, vreau să reușesc în tot ce-mi propun.

E ceva ce ai lua cu tine de aici? 

Aș lua hainele! Sunt înnebunită după brandul ăsta nou Pizza&Doodles! Am pus ochii pe un hanorac alb, dar cred că aș lua toate modelele pe care le au. Am și eu vreo două tricouri acasă și sunt super!

Mădălina, în final, spune-ne cu ce cuvânt asociezi Carbogaz?

Cred că „impecabil” e cuvântul perfect. Pentru că e foarte curat, nu e gălăgie și eu, una, nici n-am mai văzut benzinărie așa de frumoasă. Nu-i așa?