”La cealaltă muncă nu prea ne ajutam între noi, dar aici am învățat să fac asta, să ne susținem reciproc. Dacă a existat vreo problemă – greșeli de muncă sau o mică neatenție, am sunat la birou și s-a rezolvat, nu s-a supărat nimeni.”

Robert are 28 de ani și lucrează în stația Carbogaz din Chiajna, din 2018. După ce a fost responsabil câteva luni pe platformă, ca îmbuteliator GPL, a schimbat curtea cu casieria și s-a descurcat excelent. Partea cea mai aglomerată din zi este dimineața, ne povestește Robert, atunci când oamenii pleacă la muncă.  

Dar asta nu înseamnă că zilele sunt mereu la fel: uneori se ocupă mai mult de marfă, de pus în rafturi, alteori de clienții de la casierie; iar atunci când nu este la muncă, abia așteptă să meargă la munte.

Iată ce ne-a povestit despre experiența lui:

Ce făceai înainte de a ajunge la Carbogaz, Robert?

Înainte am lucrat în depozit, la Altex, timp de 6 ani.  Dar am vrut să schimb ceva, simțeam și un fel de plafonare. Nu-mi mai găseam locul.

Ce simțeai că ai nevoie?

Să merg mai departe, să evoluez, să interacționez cu oameni, să comunic. Am luat o pauză, aproape două luni, ca să mă relaxez puțin. Și fiindcă stația Carbogaz e aproape de mine, am văzut anunțul că se angajează. Nu aveam nicio cunoștință aici; pur și simplu am venit la magazin și, văzând anunțul, mi-am zis să încerc.

Cum te bucură ceea ce faci aici?

Mă motivează interacțiunea cu oamenii, când îți zâmbesc fiindcă i-ai ajutat, când îți vorbesc frumos. Îmi place aici și fiindcă mă simt ok cu mine însumi. 

Ai întâmpinat provocări?

Nu prea am simțit. La început mi s-a părut mai greu, dar nu a fost.

Ce anume ți s-a părut greu?

Mă gândeam că o să fie mai greu modul de lucru, mai ales când am trecut la casierie. Credeam că o să fie mai ciudat. Dar nu a fost. M-au ajutat colegii și atunci, dar și acum ne ajutăm între noi.

Ce-ți place cel mai mult la echipa ta?

Faptul că ne înțelegem. Ne ajutăm, din orice punct de vedere. Ne împărțim treburile, atribuțiile. Suntem uniți. 

Cum crezi că te-a ajutat perioada asta aici, în evoluția ta?

Într-o oarecare măsură m-a ajutat și din punct de vedere financiar și prin faptul că m-am mai relaxat fiindcă am vorbit cu mai mulți oameni, am simțit că am acumulat mai multă experiență, mai multe informații. Mi-am creat și amici printre clienți. Dacă și eu locuiesc în zonă, asta e inevitabil.

Ai învățat ceva nou despre tine de când lucrezi cu noi?

Da, că pot mai mult. Cum a fost și trecerea de la curte, la casierie, într-un timp scurt. 

Dar dacă ar fi să găsești un singur cuvânt prin care să descrii experiența ta din cadrul Carbogaz, care ar fi acela?

Învățare. La cealaltă muncă nu prea ne ajutam între noi, dar aici am învățat să fac asta, să ne susținem reciproc. Dacă a existat vreo problemă – greșeli de muncă sau o mică neatenție, am sunat la birou și s-a rezolvat, nu s-a supărat nimeni. 

Și asta cum te face să te simți?

Mă face să mă simt mai motivat să nu greșesc data viitoare, să nu mai stresez pe cineva și a doua oară. 

Pentru ce anume ai recomanda serviciile Carbogaz?

Pentru amabilitatea celor care lucrează aici, pentru că în zona Chiajna sunt 2 stații Carbogaz – ceea ce e foarte comod pentru clienți, și pentru că pot găsi aici cam tot ce au nevoie.