„Mie îmi place cel mai mult să discut, să vorbesc cu oamenii care vin aici. Ori, aici cunoști persoane noi, care pe parcurs îți devin și prieteni. Avem și clienți fideli care alimentează și deja avem rutina noastră.”

Ion are 39 de ani, un cuvânt bun pentru oricine și anul acesta a împlinit 2 ani de când face parte din echipa Carbogaz. 

Ion, povestește-ne despre tine, ce ai făcut înainte să vii la Carbogaz?

Înainte am făcut mobilă la comandă, apoi am fost taximetrist, apoi am venit aici. Mobilă la comandă nu am mai putut lucra din cauză că nu mi-a mai permis sănătatea, m-am îmbolnăvit la plămâni și n-am mai putut face efort. 

Apoi, pe taxi nu a mai mers treaba, cu pandemia și toate cele. Și apoi, un prieten mi-a propus să vin la benzinărie. Un prieten care a lucrat aici mi-a zis că se fac angajări și… am venit. Nu știam nimic în afară să alimentez, pentru că, atât timp cât ai mașină, știi să faci asta. Dar nu mi-a fost foarte greu să mă adaptez.

Fiind taximetrist vreo 6 ani, știam și foarte mulți dintre colegi, asa că nu mi-a fost deloc dificil. La început, ca la fiecare început, a fost cu stres, dar acum e ok, ne înțelegem foarte bine. Evident, ca la orice loc de muncă, mai sunt tot felul de mici conflicte, că deh, nu ne facem treaba tot timpul cum trebuie și de acolo încep mici discuții. Dar încercăm și le rezolvăm.

Ce îți place cel mai mult în ce faci aici?

Cel mai frumos aici? Mie îmi place cel mai mult să discut, să vorbesc cu oamenii care vin aici. Ori, aici cunoști persoane noi, care pe parcurs îți devin și prieteni. Avem și clienți fideli care alimentează și deja avem rutina noastră. Eu, pâna acum 3 luni, lucram la Popasului, iar acum am clienții care veneau să alimenteze acolo, și acum vin aici, la Voluntari, că m-am mutat eu. Pot colegii mei să vă confirme.

Și ce ți se pare cel mai provocator? 

Cel mai greu la muncă… să zic ultima tură de noapte. Nu pot să spun că nu m-am acomodat și aici, dar asta cred că e cel mai greu.

Ah, și când plouă sau când ninge, că e multă treabă de făcut pe-afară, dar ăsta ți-e serviciu. La orice loc de muncă sunt și dificultăți.

Am făcut multe recomandări, că sunt mulți băieți aici care sunt angajați pe recomandarea mea. Eu  le-am zis: „Vino, că uite e un salariu bun, un job stabil”. Oricine are nevoie de alimentare. Și acum sunt vreo 3 băieți pe care i-am învățat tot ce știu. 

În primul rând, să știi să vorbești cu clientul respectiv. E important sa-i vorbești frumos, să-l atragi să mai vină și a doua zi. Și, în rest, să-ți faci treaba de zi cu zi. Eu le-am spus: dacă îți faci treaba, aici e un serviciu de lungă durată. Iar eu, la altă benzinărie, nu m-aș duce. 

Ion, ce-ți place să faci după muncă?

Să mă plimb. Și prin oraș, și prin natură. Îmi place mult, m-aș plimba, ohoho, dacă ar fi după mine. 

Mugur-Lucian, lucrător pe platformă: „Simt că acum încep să mă maturizez mai bine, chiar dacă am 40 de ani.”

„Am învățat să fiu mai responsabil. Și cred că mi-am depășit anumite limite. Oricum, când mă uit în spate, au trecut foarte repede anii.” Mugur-Lucian s-a alăturat echipei noastre în 2012, pe un rol de lucrător pe platformă.…

Luminița, șef birou administrativ: „Am învățat să fiu mai sigură pe mine”

„Am învățat să fiu mai sigură pe mine. Am învățat foarte mult de la doamna Șerban. Discuțiile cu ea m-au învățat foarte multe lucruri și m-au motivat. Înainte eram mai închisă în mine, mai timidă, nu aveam încredere prea…

Adrian, îmbuteliator GPL – „Pe tura mea n-am văzut pe nimeni nemulțumit.”

„Îmi plac colegii, șefii – sunt corecți cu salariile, să ajungă la timp, să avem tot ce e nevoie. Eu am mai lucrat și în alte părți și am pățit să nu primesc salariul la timp. Te rugai de ei.” Aurelian are 45 de ani, iar…

Viorel, lucrător pe platformă: „Mie îmi place să fac de toate: să fac curățenie, să bag motorină, să îi ajut pe clienții care vin aici”

„Mi s-a părut că-i un loc bun încă de la început. Mie îmi place să fac de toate: să fac curățenie, să bag motorină, să îi ajut pe clienții care vin aici, să le schimb un bec la mașină, orice e de făcut, eu fac.” Viorel…

Camelia, operator date: „Dacă ești sănătos, te bucuri și de o cafea!”

Camelia este un om blând, cu o disponibilitate mare pentru a învăța ceva nou – mai ales dacă acel lucru o duce mai departe în profesie. A căutat mereu siguranța și plăcerea la locul de muncă, iar în viața personală a luptat pentru…

Cristi, lucrător comercial: „Dacă-ți faci treaba, nu are cum să nu meargă bine.”

„Cel mai bine îmi amintesc momentul în care ne-am adunat, în anul cu pandemia, și am făcut petrecerea cu Moș Crăciun. Cred că acolo toată lumea s-a simțit cel mai bine, a fost un moment de neuitat pentru noi toți, cu tot pachetul…