„Mie îmi place cel mai mult să discut, să vorbesc cu oamenii care vin aici. Ori, aici cunoști persoane noi, care pe parcurs îți devin și prieteni. Avem și clienți fideli care alimentează și deja avem rutina noastră.”

Ion are 39 de ani, un cuvânt bun pentru oricine și anul acesta a împlinit 2 ani de când face parte din echipa Carbogaz. 

Ion, povestește-ne despre tine, ce ai făcut înainte să vii la Carbogaz?

Înainte am făcut mobilă la comandă, apoi am fost taximetrist, apoi am venit aici. Mobilă la comandă nu am mai putut lucra din cauză că nu mi-a mai permis sănătatea, m-am îmbolnăvit la plămâni și n-am mai putut face efort. 

Apoi, pe taxi nu a mai mers treaba, cu pandemia și toate cele. Și apoi, un prieten mi-a propus să vin la benzinărie. Un prieten care a lucrat aici mi-a zis că se fac angajări și… am venit. Nu știam nimic în afară să alimentez, pentru că, atât timp cât ai mașină, știi să faci asta. Dar nu mi-a fost foarte greu să mă adaptez.

Fiind taximetrist vreo 6 ani, știam și foarte mulți dintre colegi, asa că nu mi-a fost deloc dificil. La început, ca la fiecare început, a fost cu stres, dar acum e ok, ne înțelegem foarte bine. Evident, ca la orice loc de muncă, mai sunt tot felul de mici conflicte, că deh, nu ne facem treaba tot timpul cum trebuie și de acolo încep mici discuții. Dar încercăm și le rezolvăm.

Ce îți place cel mai mult în ce faci aici?

Cel mai frumos aici? Mie îmi place cel mai mult să discut, să vorbesc cu oamenii care vin aici. Ori, aici cunoști persoane noi, care pe parcurs îți devin și prieteni. Avem și clienți fideli care alimentează și deja avem rutina noastră. Eu, pâna acum 3 luni, lucram la Popasului, iar acum am clienții care veneau să alimenteze acolo, și acum vin aici, la Voluntari, că m-am mutat eu. Pot colegii mei să vă confirme.

Și ce ți se pare cel mai provocator? 

Cel mai greu la muncă… să zic ultima tură de noapte. Nu pot să spun că nu m-am acomodat și aici, dar asta cred că e cel mai greu.

Ah, și când plouă sau când ninge, că e multă treabă de făcut pe-afară, dar ăsta ți-e serviciu. La orice loc de muncă sunt și dificultăți.

Am făcut multe recomandări, că sunt mulți băieți aici care sunt angajați pe recomandarea mea. Eu  le-am zis: „Vino, că uite e un salariu bun, un job stabil”. Oricine are nevoie de alimentare. Și acum sunt vreo 3 băieți pe care i-am învățat tot ce știu. 

În primul rând, să știi să vorbești cu clientul respectiv. E important sa-i vorbești frumos, să-l atragi să mai vină și a doua zi. Și, în rest, să-ți faci treaba de zi cu zi. Eu le-am spus: dacă îți faci treaba, aici e un serviciu de lungă durată. Iar eu, la altă benzinărie, nu m-aș duce. 

Ion, ce-ți place să faci după muncă?

Să mă plimb. Și prin oraș, și prin natură. Îmi place mult, m-aș plimba, ohoho, dacă ar fi după mine. 

Roxana și Mihai, casierie & platformă: „Ștefănești e stația noastră de suflet.”

„Chiar și în timpul liber venim aici, să bem o cafea cu colegii. Suntem atașați unul de celălalt. Ștefănești e stația noastră de suflet. De asta spun că e ca o familie.” El spune despre ea că este rapidă și curioasă. Iar…

Eugen, șofer pe cisternă: „Cel mai greu? Traficul din București.”

„Trebuie să faci ceva care îți place. Dacă nu faci ceva cu drag, vii ca roboțelul la muncă, aștepti doar să se termine ziua și aștepți ziua de salariu. În felul ăsta, nu ai nici un viitor. Trebuie să-ți găsești să lucrezi…

Rely Ionelia, casier: „Pentru mine locul acesta este a doua casă. Am trecut și printr-o depresie, tot aici m-am recuperat.”

Rely Ionelia are 34 de ani și este de o energie molipsitoare. Se emoționează când vorbește despre clienți și despre relația cu aceștia. Pune mult suflet în tot ceea ce face, îi place viața și o încântă să lucreze cu oamenii.  „Chiar…

Angela, achiziții: „Niciodată nu știi pentru ce ești făcut, până nu încerci.”

Pasionată de grădinărit și de natură, Angela face parte din echipa Carbogaz de peste 6 ani, iar în prezent se ocupă de achiziții și de toate cele necesare pentru aprovizionarea magazinelor. E glumeață și una dintre cele mai solare…

Mihaela, casier: „Nu am stat nicăieri atât de mult ca aici, chiar nu mi-am dorit să plec.”

”Stabilitate – ăsta cred că e cuvântul cu care aș caracteriza Carbogaz. Nu duci grija zilei de mâine, dacă ai sau nu de muncă. Cu atât mai mult dacă stai să te gândești prin ce perioadă trecem noi acum – mulți au rămas fără…

Nicoleta, lucrător comercial: „E plăcut, e liniște, sunt clienții care sunt respectuoși și sunt colegii mei care te ajută în orice situație”

”Oricât de supărat ai fi, nu ai cum să stai supărat prea mult. Vine un client, face o glumă, sunt colegii care te înveselesc. Acum, de exemplu, urmează să intru pe tură și mă gândesc cu drag la ce am de făcut. Nu prea sunt eu…