”Oricât de supărat ai fi, nu ai cum să stai supărat prea mult. Vine un client, face o glumă, sunt colegii care te înveselesc. Acum, de exemplu, urmează să intru pe tură și mă gândesc cu drag la ce am de făcut. Nu prea sunt eu vorbăreață de fel, dar îmi place aici.”

 

Nicoleta vorbește puțin și face mult. Are 41 de ani, iar de 6 ani de când face parte din echipa noastră nu s-a dat înapoi de la muncă nici o dată, ba dimpotrivă, are vorbe de încurajare pentru oricare dintre colegii ei. De câteva luni e casier în stația Carbogaz Voluntari și are numai cuvinte bune de dat mai departe.

Nicoleta, cum ai ajuns să lucrezi la Carbogaz?

Nu mai știu cum am venit. S-a angajat mai întâi o prietenă care mi-a spus că era foarte bine, iar apoi am încercat și eu. Înainte lucram la noi, de unde sunt eu, din Las Fierbinți. Și acolo lucram la magazin, dar, cum sunt salariile mai mici, am hotărât să vin aici. Am lucrat aici în primul an, apoi am lucrat la Ștefănești, iar de câteva luni m-am mutat înapoi aici. 

Ce îți place la Carbogaz?

Totul. M-am învățat cu colegii, cu cei de la birouri, ne înțelegem bine toți. Nu suntem certați, ne ajutăm între noi. Poate dacă am băgat greșit vreo factură în calculator sau mai știu eu, dar de fiecare dată am găsit înțelegere.

 Care e cea mai mare provocare într-o zi obișnuită de muncă?

Nimic nu e complicat sau greu. Îmi place să fac orice, nu mă vait de muncă… Noi aici lucrăm în schimburi: de zi, de noapte și libere. Și așa ai și timp pentru tine, mie îmi place.

Care sunt lucrurile pe care îți place să le faci într-o zi de lucru?

Mai mult îmi place să fac curățenie, să mă duc să așez marfa la raft, decât să stau la casă (râde). Dar altfel, nu e nimic greu: ajutăm clienții, vorbim cu ei, le facem cafea. Sunt și clienții pe care îi cunoaștem deja și despre care știm ce cafea sau ce țigări preferă de cum intră. Cam așa curge fiecare zi.

Dar ce-ți place să faci după ce termini munca?

Îmi place să gătesc. Fac ciorbe, fac prăjituri, fac tocănițe, tot felul de mâncăruri. Trebuie să-ți și placă să faci. Poate nu-ți iese cum vrei de fiecare dată, dar mie îmi place mult să gătesc. Și-mi place să mai stau cu prietenele mele de vorbă.

De ce ai recomanda unui client să oprească aici?

Sincer? E plăcut, e liniște, sunt clienții care sunt respectuoși și sunt colegii mei care te ajută în orice situație. Chiar nu lipsește nimic, mi se pare că e totul bine. 

Și mă simt bine aici la muncă. Oricât de supărat ai fi, nu ai cum să stai supărat prea mult. Vine un client, face o glumă, sunt colegii care te înveselesc. Acum, de exemplu, urmează să intru pe tură și mă gândesc cu drag la ce am de făcut. Nu prea sunt eu vorbăreață de fel, dar îmi place aici.