„Nu stau cu stres că „mă vede șeful”, asta mi-a plăcut cel mai mult. Sunt niște oameni extraordinari!”

Andreea are 34 de ani și este mereu cu zâmbetul pe buze, chiar și atunci când este supărată. Venirea sa în echipa Carbogaz a fost o întâmplare tare frumoasă, dat fiind că Andreea ne-a fost mai întâi client, și apoi angajat. „Alimentam mașina mereu aici, când într-o zi am văzut un afiș de angajare; mi-am zis să încerc.”

Doi ani mai târziu, Andreea spune că vine la muncă fără stres și că prețuiește tare mult acest detaliu în viața sa. Are doi băieți de care este mândră și îi place să vadă lucrurile echilibrat. Mai mult, la Carbogaz se simte ca într-o familie. De ce? Ne-a povestit chiar ea:

Cum ai ajuns aici, Andreea?

În luna mai s-au făcut doi ani de când m-am angajat. Alimentam mașina mereu aici, când într-o zi am văzut un afiș de angajare; mi-am zis să încerc. Pe fetele de la stația Voluntari deja le cunoșteam, în calitate de client. Am sunat la numărul de telefon, mi-au răspuns imediat, am venit la interviu.

Eu sunt o fire mai veselă, și când sunt supărată, tot cu zâmbetul pe buze sunt; așa sunt eu. Am stat în probă trei zile, șefa mi-a spus că mă descurc și uite așa s-au făcut doi ani de când sunt aici, responsabilă de partea de casierie. Sigur, mai fac și altceva, când e nevoie. 

Ce făceai înainte de asta?

Am fost tot vânzătoare, am lucrat 11 ani, la Dragonul Roșu. Nu mi-a mai convenit, nu aveam carte de muncă, trebuia să mă gândesc și la viitor. 

Ce-ți place cel mai mult aici?

Îmi place că nu am șefi care să mă streseze, cum era partea cealaltă – să stea cineva în spatele meu și să mă verifice constant. Aici știu ce am de făcut: am intrat în tura mea, știu ce trebuie să fac, cum să fac, care îmi sunt responsabilitățile. Nu stau cu stres că „mă vede șeful”, asta mi-a plăcut cel mai mult. Sunt niște oameni extraordinari! 

Dacă avem nevoie de timp liber, ni se aprobă. Am avut niște probleme de sănătate și a trebuit să stau acasă; nu s-a pus problema să-mi oprească din salariu sau altceva, am primit înțelegere din partea lor. Eu la muncă mă simt cel mai bine! Aici simt că mă destind, chiar și cu clienții mă înțeleg bine. În doi ani de zile am ajuns să îi știu aproape pe toți; știu ce cafea vor să bea, ce preferințe au. Le văd mașina în parcare și deja știu ce cafea trebuie să fac. 

Legat de provocări, cu ce te-ai confruntat cel mai des?

Nu știu ce să spun. Nu am așa mari provocări. La început mi se părea greu să introduc facturi. Dar fiindcă am tot lucrat în acest domeniu, în lucrul cu oamenii, mi-a fost ușor să mă adaptez și aici. Iar când îți place să faci un lucru, nu ți se mai pare așa de greu și îl înveți și ușor. Poate că programul de noapte e mai greu, mai obositor. Dar m-am obișnuit.

Ce-ți place cel mai mult la #OameniiCarbogaz?

Că suntem ca o familie, că suntem uniți. Chiar dacă ne ciondănim, mai apar momente tensionate, dar suntem uniți. Mie chiar îmi place. Colega mea deja știe, dacă sunt nervoasă, mă lasă să-mi fac treaba și vorbim mai târziu. Iar atunci când vin la muncă, nu vin cu stres.

Chiar și clienții întreabă de noi. Când am stat acasă mai mult, m-am bucurat că la întoarcere, ei m-au primit ca și cum mi-ar fi simțit lipsa. M-am simțit apreciată! Înseamnă că nu stau degeaba la munca asta. 

Dar dacă ai căuta un singur cuvânt prin care să descrii experiența ta aici, care ar fi acela?

Familie. Chiar și cu șefii, fiindcă ne învață, ne ajută – chiar și financiar, dacă avem probleme. Îi simt ca pe niște părinți. 

Există vreun moment memorabil care să-ți fi rămas la suflet în cei doi ani de când lucrezi la noi?

Da. Acum doi ani, când a fost ziua mea, colegii mi-au făcut o surpriză. Seara mi-au cântat la mulți ani, am primit cadou, flori. M-am simțit apreciată de ei. Gestul contează, chiar m-am bucurat. Nu mi-a venit să cred că nu știam nimic despre surpriză. 

Dacă ar fi să recomanzi serviciile Carbogaz, pentru ce anume le-ai recomanda?

Și eu, și soțul alimentam mașinile aici încă dinainte de a mă angaja, deci spun cu încredere că este foarte bun carburantul. Iar noi, de la casă, primim clientul cu voie bună, vorbim frumos. 

Sunt unii clienți care ne întreabă dacă mai sunt și alte stații deschise în alte părți fiindcă sunt uimiți și de cât de bine arată locul. Majoritatea clienților noi sunt impresionați, spun că este singura benzinărie care arată așa. Dar ce defect ai putea să găsești aici? Și nu spun asta neapărat fiindcă lucrez eu aici, am fost și client. 

Din shop sau din bristro ce produs preferat ai lua cu tine acasă?

Dulciurile! Eu nu mănânc ciocolată, dar pralinele astea sunt viața mea! Nu o zic doar eu, și clienții spun că nu găsesc în altă parte dulciuri din astea și că sunt și ieftine.