„Am învățat să fiu mai responsabil. Și cred că mi-am depășit anumite limite. Oricum, când mă uit în spate, au trecut foarte repede anii.

Mugur-Lucian s-a alăturat echipei noastre în 2012, pe un rol de lucrător pe platformă. A fost nevoit să ia o pauză în 2017 dar, doi ani mai târziu, a revenit alături de noi. La 40 de ani mărturisește că i-a plăcut să se joace cu viața, să n-o ia chiar în serios. 

Nu s-a văzut vreodată în rolul de tată, dar astăzi povestește bucuros despre Amelia Ștefania, fetița sa de un 1 an, și despre al doilea copil pe care îl așteaptă cu emoții. Îi place să joace fotbal, dar și să urmărească câteva seriale turcești de acțiune, alături de soția sa. 

Iată-i povestea:

Un vecin care lucra aici mi-a spus că sunt locuri disponibile, mi-a recomandat postul și am încercat. Așa am ajuns la Carbogaz în 2012. După care, în 2017, am făcut o pauză, iar în 2019 m-am întors.

Despre ce pauză a fost vorba?

A trebuit să avem grijă de un bunic și cum era departe, trebuia să fim mai aproape de el. 

Ce făceai înainte?

Eu am început să lucrez de la 18 ani. Am început într-un parc de distracții, în Herăstrău – acolo am lucrat vreo 6-7 ani. Fiind și eu puști, a fost ok pentru mine. După aceea, am ajuns pe Valea Cascadelor, am montat uși. După care, din cauza unei probleme de sănătate, a trebuit să iau o pauză de la serviciu.

Cum a fost trecerea la locul acesta de muncă?

A fost ciudat la început, în 2012, fiindcă eu eram obișnuit să mă mișc mult. Dar a fost un loc de muncă ok și am rămas. Și poate atunci când m-am întors, în 2019, aveam o jenă față de șeful, parcă îmi era rușine că am plecat.

Cum ai trecut peste aceste provocări?

M-am obișnuit ușor, ușor. Am mai înaintat și în vârstă și am văzut părțile bune, ce să fac altceva? M-am adaptat. 

Dacă te-aș întreba despre acele trei calități care te ajută să-ți faci treaba bine, care ar fi acelea?

Seriozitate, punctualitate și … (zâmbește) nu mai știu. Încredere. 

Ce frumos! Lucian, ce-ți place cel mai mult la #OameniiCarbogaz?

Sunt de gașcă. Sunt de încredere, sunt comunicativi. Ne ajutăm între noi. 

Există vreun moment memorabil de care să-ți amintești cu drag?

Da, sunt multe. Primul care îmi vine în minte e unul chiar de la începuturi, de prin 2012. Aveam o colegă, Dana, cu care făceam tot felul de pozne, vara ne mai stropeam cu apă. Ne făceam tot felul de farse. 

În timpul liber ce-ți place să faci?

Înainte, când eram mai liber și nu era pandemia, eram plecați mai mult – pe la țară, pe la munte. Acum e mai greu. Între timp s-a născut și fetița noastră, Amelia Ștefania – împlinește un an. Acum îl așteptăm și pe al doilea copil. Deci s-a schimbat puțin treaba. 

Eu simt că acum încep să mă maturizez mai bine, chiar dacă am 40 de ani. Până acum parcă a fost o joacă. Nici nu m-am gândit că voi avea vreodată un copil. Toată lumea mă întreba despre asta, dar eu simțeam că încă am timp. Uite că așa a fost.

Și cum se simte asta azi?

E foarte bine, nu e târziu. Depinde de fiecare în parte. 

Referitor la asta, ce crezi că ai învățat din toți anii aceștia în care ai lucrat aici?

Am învățat să fiu mai responsabil. Și cred că mi-am depășit anumite limite. Oricum, când mă uit în spate, au trecut foarte repede anii. 

În final, pentru ce anume ai recomanda serviciile Carbogaz?

Combustibilul e foarte ok, recomand cu cea mai mare plăcere, chiar și eu alimentez aici. Iar cafeaua este foarte bună, toți clienții o laudă.