Rely Ionelia are 34 de ani și este de o energie molipsitoare. Se emoționează când vorbește despre clienți și despre relația cu aceștia. Pune mult suflet în tot ceea ce face, îi place viața și o încântă să lucreze cu oamenii. 

„Chiar dacă sunt obosită, nu vreau să se vadă, dar totuși ei mă cunosc și mă întreabă ce e cu mine – iar asta, uneori, chiar contează. Te simți bine când cineva te întreabă ce mai faci, dacă ești supărat, obosit.”

S-a angajat la Carbogaz pentru a fi mai aproape de casă după nașterea primului copil, iar 11 ani mai târziu spune că acest loc de muncă a ajutat-o să se aprecieze mai mult, dar și să depășească cu bine un episod dificil din viața sa. 

Despre ce este vorba? Ne povestește chiar ea. 

Rely, numele tău este memorabil. Care e povestea din spate?

(Râde) Rely vine de la numele unui amic al părinților pe nume Relu. Și apoi, pe nașa mea o chema Ionela, dar când mi-au făcut certificatul de naștere, în loc să treacă numele acesta, au trecut Ionelia. Eu acum trebuie să specific în toate actele că e corect Ionelia, nu Ionela. 

Cum ai ajuns să lucrezi la Carbogaz?

În februarie se fac 11 ani de când lucrez aici. 

Înainte am lucrat tot la o benzinărie, dar era cam departe și așa am ales locul acesta. Sora mea s-a angajat mai întâi, iar fiindcă eram în postnatal, am venit și eu. După aceea am mai avut un copil, dar m-am reîntors. 

Stația din Ștefănești e viața mea și spun asta cu lacrimi în ochi și cu bucurie. Îmi place agitația de aici, îmi place să fie aglomerat, să vorbesc cu clienții. 

Ce frumos. Ce-ți place cel mai mult la ceea ce faci?

Îmi place tot. Nu pot să stau doar într-un loc. Uneori mai ies și afară la GPL, stau și la casierie, mă descurc și cu marfa. Dar așa-mi place mie, nu contează că e muncă de băiat sau de fată, n-am treabă. Sunt activă. 

De unde îți iei energia asta?

Nu știu, așa sunt și acasă. Mă trezesc și mă apuc de treabă. Mie-mi place activitatea, nu-mi place să stau sau să aștept. Așa sunt eu.

Când te relaxezi, cum faci?

Să știi că dorm puțin, 4-5 ore pe noapte. Am și doi copii, un băiat de 12 ani și o fetiță de 5 ani – sunt destul de gălăgioși.

Ce-ți place să faci în timpul liber, când nu ești la muncă?

În primul rând, trebuie să am grijă de copii. Am foarte puțin timp pentru mine. Ajung o dată pe lună la coafor, la manichiură. În rest, mai ies cu prietenele, mai vorbesc cu colegele de la muncă.

Dar ce-ți place cel mai mult la #OameniiCarbogaz?

Îmi place că socializăm mult între noi, că suntem apropiați, că ne ajutăm între noi – chiar ne dăm sfaturi, împărțim treaba. 

Ai învățat ceva despre tine în tot acest timp?

Am învățat să pun accentul și pe mine, nu mă apreciam deloc înainte. Făceam mereu pentru alții. În general, femeile fac asta – îi pun pe ceilalți pe primul loc. Între timp am devenit mai încrezătoare în mine. 

A contribuit munca la felul în care te simți acum?

Da, da. Și colegele m-au ajutat mult. 

Rely, care sunt trei calități care te ajută să-ți faci treaba bine?

Energia! Apoi, cred că ar mai fi și faptul că sunt vorbăreață. Și…respectul. Astea mă ajută în tot ce fac. 

Cum te înțelegi cu clienții?

Mă înțeleg foarte bine, ne cunoaștem reciproc. Chiar dacă sunt obosită, nu vreau să se vadă, dar totuși ei mă cunosc și mă întreabă ce e cu mine – iar asta, uneori, chiar contează. Te simți bine când cineva te întreabă ce mai faci, dacă ești supărat, obosit. 

De asta spun că pentru mine locul acesta este a doua casă. Am trecut și printr-o depresie, tot aici m-am recuperat. Mi-a făcut foarte bine socializarea. 

Există vreun moment frumos care ți-a rămas la suflet?

Au fost multe, nu pot să aleg. Îmi place mult când vorbesc cu colegele mele, când ne întrebăm seara „Cum a fost la muncă? Ce ai mai făcut? Ce s-a mai întâmplat?” – dacă una dintre noi nu lucrează în acea zi.

Dacă ai descrie într-un cuvânt experiența ta în cadrul Carbogaz, care ar fi acela?

Familie. Atât. Uneori și în timpul liber venim în stație să bem o cafea. 

În final, pentru ce anume ai recomanda unui prieten serviciile Carbogaz?

Pentru tot! Pentru combustibil, pentru magazin, pentru panificație, pentru cafea. Și noi cumpărăm produsele de la Carbogaz, chiar dacă avem și alte magazine prin preajmă. 

Care sunt preferatele tale, ce cumperi cel mai des?

Trigoanele cu vișine – le iau și pentru copii.