”Ceea ce fac, fac așa cum trebuie ca să fie clientul mulțumit. Eu vin cu plăcere aici; mie nu-mi place să fiu împins de la spate să fac lucruri. Dacă nu veneam cu plăcere, căutam altceva, nu mai veneam.”

Florin are 33 de ani și lucrează la noi de aproape doi ani, la stația Carbogaz din Chiajna. Face 10 minute până la muncă și spune că nici o zi nu seamănă cu următoarea. Ziua se aglomează pompele, noaptea magazinul. Îi place ce face, mărturisind că „Eu vin cu plăcere aici; mie nu-mi place să fiu împins de la spate să fac lucruri. Dacă nu veneam cu plăcere, căutam altceva, nu mai veneam.”

Pe Florin l-am prins la tura de noapte, într-o după amiază destul de călduroasă, dar prietenoasă. Iată ce am povestit:

Cum ai ajuns la Carbogaz?

Am ajuns printr-un prieten, care a lucrat aici. El a plecat, eu am rămas.

Ce ai făcut înainte de a lucra aici?

Am avut mai multe joburi, și la depozit, și în străinătate, și la o firmă de termopane. La acel moment aveam ceva de muncă, dar voiam să schimb. Mi-a spus prietenul acesta al meu că e bine aici și am venit.

Ce ți-a plăcut cel mai mult în anii pe care i-ai petrecut aici?

Stabilitatea, liniștea. Nu mă simt stresat ca în alte locuri. Ceea ce fac, fac așa cum trebuie ca să fie clientul mulțumit. Eu vin cu plăcere aici; mie nu-mi place să fiu împins de la spate să fac lucruri. Dacă nu veneam cu plăcere, căutam altceva, nu mai veneam.

Cum simți că ți-e relația cu clienții?

Foarte bună. Eu sunt din Chiajna, iar pe clienții care vin în stație, îi cunosc pe majoritatea pentru că și ei sunt tot de pe aici. Știu ce benzină bagă și de cât. E ceva omenesc să interacționezi cu omul, să stai de vorbă. Altfel trece greu timpul dacă te închizi în tine.

Dar provocări ai întâmpinat?

Nu, m-am adaptat destul de repede la ceea ce am de făcut.

Există vreun anumit lucru care îți place la #OameniiCarbogaz?

Da, sunt toți deschiși. Vorbim dacă apar conflicte, ca și într-o casă, te poți certa cu soția sau cu părinții. Una peste alta este foarte ok.

A existat vreun moment mai special pentru tine de când lucrezi aici, pe care încă ți-l amintești?

Ce-mi vine prima dată în minte e un moment mai amuzant; căram marfă și m-a văzut șeful și mi-a spus că am făcut mușchi de când am venit la Carbogaz. (Râde) Poate sunt mai multe, dar acum sunt și obosit, mai e și căldura asta și nu-mi vine altceva în minte.

Cum ai descrie într-un cuvânt experiența ta la Carbogaz de până acum?

Eu am căutat un job care să-mi ofere stabilitate – când ai o familie de întreținut, trebuie să ai ceva pe care să te bazezi, să știi că durează; să știi că mâine nu se închide afacerea și tu nu mai ai loc de muncă. Sunt multe joburi la care te duci, dar nu știi cât te duci, că după aia nu mai merge. Mai ales cu pandemia, mulți au rămas fără loc de muncă.

Dacă ai recomanda serviciile Carbogaz, pentru ce anume le-ai recomanda?

În primul rând, combustibilii sunt de calitate. Eu de când sunt aici n-am auzit pe unul care să fi pățit ceva la mașină din cauza combustibilului. Mai sunt alții care pățesc tot felul de probleme pe la alte benzinării, din cauză că nu e bună benzina.

Clienții sunt foarte mulțumiți de carburanți. Și, în același timp, de noi.

Ce crezi că faceți voi bine pentru clienți?

În primul rând, interacționăm cu ei. Să întâmpini omul cu o „Bună ziua” sau „Ce mai faceți?” e un lucru foarte normal, dar care contează. Sunt cam aceeași clienți, știm ce vor, le dăm dinainte cafeaua și pachetul de țigări pentru că știm ce consumă.