Îmi place aici și nu vreau să renunț. E bine că oamenii sunt primitori și că vin la muncă fără stres. Am avut joburi și mai stresante, trăgea șeful de noi să facem totul la minut. Aici dacă ne facem treaba nu se ia nimeni de noi.

Ionuț a venit în echipa noastră pe poziția de lucrător platformă, în stația Carbogaz din Chiajna, în 2020. La 28 de ani, Ionuț caută să facă lucrurile bine și să se simtă confortabil la locul de muncă, iar de curând ne-a mărturisit că, în timpul petrecut aici, a învățat să fie mai răbdător. Iată povestea sa:

În august s-a făcut un an de când lucrez aici. Îmi căutam de muncă și nașul meu mi-a spus că se fac angajări la Carbogaz. 

Ce făceai înainte de a ajunge la noi?

Înainte de asta am lucrat ca ajutor de mecanic. Am vrut să plec fiindcă nu mă mai înțelegeam cu locul acela de muncă, cu oamenii.

Aici cum e?

E bine, e bine. Mai sunt mici neînțelegeri, dar în rest e bine.

Și cum le rezolvați?

Unii lasă de la ei, alții nu. 

(Zâmbește.)

Tu cum alegi să faci?

Eu îi las în pace, îmi fac treaba pentru că așa e cel mai bine.

Simți că exită provocări într-o zi de muncă?

La început am crezut că o să-mi fie greu, că n-am lucrat niciodată într-o benzinărie, dar m-am acomodat. În unele zile mi-a fost mai greu să mă adaptez, dar mi-au arătat colegii și am învățat. Îmi place aici și nu vreau să renunț. E bine că oamenii sunt primitori și că vin la muncă fără stres. Am avut joburi și mai stresante, trăgea șeful de noi să facem totul la minut. Aici dacă ne facem treaba nu se ia nimeni de noi.

Clienții cum ți se par?

Mai sunt clienți mofturoși, dar nu îi bag în seamă; eu îmi fac treaba. Dacă așa e omul, nu ai ce să faci, nu poți să știi ce zi a avut. 

Dar la #OameniiCarbogaz ce îți place cel mai mult?

Îmi place că ne înțelegem, dacă a fost vreodată vreo problemă, ne-am ajutat între noi; știu că pot să apelez la ei. 

Există vreun moment din acest an care ți-a rămas drag?

Da, am avut un coleg cu care am lucrat și care mi-a rămas foarte bun prieten chiar dacă a plecat de aici. Ne-am cunoscut când m-am angajat și acum ne înțelegem super bine.

Simți că ai învățat ceva nou de când lucrezi aici?

Mi-am dat seama că pot să vorbesc frumos cu clienții, că pot să las de la mine și să nu mă cert cu lumea. Cu timpul le învățăm pe toate.

Care ar fi motivele pentru care ai recomanda serviciile Carbogaz unui prieten?

Le recomand cu încredere oricui pentru combustibil și pentru produse.